Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś
500 gram
kiełbasa śląska
2 szt
boczek wędzony
20 dag
cebula
2 sztuki
czosnek
2 ząbki
przecier pomidorowy
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę moczymy w wodzie całą noc. Na następny dzień w tej samej wodzie w której fasola się moczyła gotujemy ją aż do miękkości. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, czosnek, pokrojoną kiełbasę i plasterki boczku. Do miękkiej fasoli dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól i podsmażone mięso z cebulką. Całość dusimy przez kilka minut aby smaki się przeszły. Dodajemy koncentrat pomidorowy (ok. 3-4 łyżek). Doprawiamy pieprzem.
Jeśli zajdzie taka potrzeba zagęszczamy mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 23.09.2012 16:41
uwielbiam to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak