Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
kiełbasa śląska 2 szt
boczek wędzony 20 dag
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy
pieprz
sól
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę moczymy w wodzie całą noc. Na następny dzień w tej samej wodzie w której fasola się moczyła gotujemy ją aż do miękkości. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, czosnek, pokrojoną kiełbasę i plasterki boczku. Do miękkiej fasoli dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól i podsmażone mięso z cebulką. Całość dusimy przez kilka minut aby smaki się przeszły. Dodajemy koncentrat pomidorowy (ok. 3-4 łyżek). Doprawiamy pieprzem.
Jeśli zajdzie taka potrzeba zagęszczamy mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 23.09.2012 16:41
uwielbiam to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak