Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    35 dkg
  • koncentrat pomidorowy

    1 szt
  • boczek wędzony

    15 dkg
  • kiełbasa

    25 dkg
  • przyprawa do fasoli

    1 szt
  • cebula

    1,5 szt
  • olej do smażenia

    w/g uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć na 12 godz ,następnie odcedzić i zalać wodą , dodać liśc i ziele angielskie,gotować do miękkośći ,w tym czasie obrać cebulę i pokroić na kostkę,pokroić na kostkę boczek i kiełbasę ,razem podsmażyć na oleju , dodać do fasolki,następnie dodać przyprawę do fasoli i koncentrat pomidorowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

10.04.2011 22:55
pycha!

Misiek1

09.04.2011 13:20
Uwielbiam fasolkę po bretońsku!

Gosia40

08.04.2011 08:58
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat