Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    35 dkg
  • koncentrat pomidorowy

    1 szt
  • boczek wędzony

    15 dkg
  • kiełbasa

    25 dkg
  • Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat

    1 szt
  • cebula

    1,5 szt
  • olej do smażenia

    w/g uznania
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Fasolka po bretońsku

Fasolę namoczyć na 12 godz ,następnie odcedzić i zalać wodą , dodać liśc i ziele angielskie,gotować do miękkośći ,w tym czasie obrać cebulę i pokroić na kostkę,pokroić na kostkę boczek i kiełbasę ,razem podsmażyć na oleju , dodać do fasolki,następnie dodać przyprawę do fasoli i koncentrat pomidorowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

MAR3STA 10.04.2011 22:55
pycha!
Misiek1 09.04.2011 13:20
Uwielbiam fasolkę po bretońsku!
Gosia40 08.04.2011 08:58
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat