Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po "bretońsku "

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 2
ziemniaki 4-5
wędzonego boczku 150 g
kiełbasy 150 g
cebuli 80 g
koncentratu pomidorowego 60 g
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po "bretońsku "

Kroki postępowania

1
Fasolę Jaś namoczyć w zimnej wodzie najlepiej na całą noc. Następnie odcedzić i gotować w 2 litrach wody.
Krok 1 - Fasolka po "bretońsku " foto
2
Marchewkę obieramy i kroimy w półplasterki, ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do fasoli i gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Fasolka po "bretońsku " foto
3
Pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę zasmażyć z cebulą i dodać do fasoli.
Krok 3 - Fasolka po "bretońsku " foto
4
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawę do dań z fasoli. Całość gotujemy jeszcze około 30 minut, doprawiając do smaku.
Krok 4 - Fasolka po "bretońsku " foto
5
I gotowe . Smacznego
Krok 5 - Fasolka po "bretońsku " foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.09.2013 19:51
uwielbiam :))
karolina1869 20.09.2013 19:41
lubie fasolke a dawno jej nie jadłam
IwonaKa 18.09.2013 21:48
moja ulubiona
Bernadeta1 07.09.2013 00:38
dawno nie robilam a bardzo lubię
juuusta 02.09.2013 16:37
pyszna fasolka
Janina 02.09.2013 14:22
Lubię fasolkę;)
msmors 02.09.2013 12:53
fajna dekoracja do zdjęcia (liście w tle) super -
monia502 02.09.2013 12:37
Smaczna fasolka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak