Fasolka na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    20 dag
  • papryka czerwona

    1
  • olej

    1 łyżka
  • cebula

    1
  • ząbek czosnku

    1
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyzki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • fasola biała z puszki

    1 puszka
  • Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Boczek podsmażyć na oleju dodać cebulkę, chwilę smażyć. Na koniec dodać paprykę, zmiażdżony czosnek, koncentrat i przyprawy. Podlać odrobiną wody i dusić do miękkości warzyw. Na koniec dodać fasolę i dusić jeszcze 5 minut. W razie konieczności doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łucja 11.10.2013 00:42
jak ja bym zjadła taką fasolkę :) pycha!
alaaa 10.10.2013 21:14
smaczne, bardzo lubię
Izabela9 10.10.2013 20:16
Pyszne danie.
mufinka79 10.10.2013 18:02
Bardzo fajne danie, lubię takie :)
Sylwia26 10.10.2013 17:57
ślinka leci :)
adelajda 10.10.2013 17:55
mój mąż bardzo lubi taką fasolkę :)
juuusta 10.10.2013 17:50
fajne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat