Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka duszona w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka drobna 60 dag
cebula biała 2 szt.
wino białe wytrawne 50 ml
curry 1 łyżeczka
sól do smaku
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka duszona w winie

Wykonanie:
Fasolkę opłukać, zalać wrzącą wodą i odstawić na 2 godziny aż napęcznieje. Następnie ugotować w tej samej wodzie z solą. Cebule drobno posiekać, podsmażyć na oleju z curry, włożyć ugotowaną fasolę i podlać winem. Dusić na wolnym ogniu około 10 minut ciągle mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak