Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

fasolanka lubelska

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś
40 dkg
boczek wędzony
20 dkg
cebula
2
marchew
2
pietruszka
1
seler
1/2
por
1
kostki rosołowe
2
ziemniaki młode
4-5
majeranek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: fasolanka lubelska

fasolę namoczyć na dwie godziny,następnie ugotować razem z boczkiem pokrojonym w kostkę w tej samej wodzie na kostkach rosołowych.w drugim garnku ugotować wywar z włoszczyzny i ziemniaków,doprawić solą i pieprzem.wsypać majeranek.po ugotowaniu połączyć obydwa wywary.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 01.04.2012 21:23
warto spróbować
annamariakowalczyk3 16.07.2010 07:18
fasolka pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak