Fasola z boczkiem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasoli Jaś

    40 dag
  • świeżego boczku

    70-80 dag
  • koncentratu pomidorowego

    1,5 słoiczka
  • warzywna przyprawa uniwersalna

  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasole namoczyć na całą noc w wodzie, nazajutrz w tej samej wodzie ugotować. Posolić \"warzywkiem\". Boczek pokroić w cienkie paseczki lub kosteczkę i wytopić z niego skwarki - tłuszcz odlać. W trakcie smażenia przyprawić solą, pieprzem, lekko papryką i majerankiem. Gdy fasola będzie miękka dodać boczek i koncentrat pomidorowy oraz pół paczki przyprawy do fasoli. Pogotować jeszcze trochę i doprawić majerankiem i papryką do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 03.02.2012 23:02
jedno z moich ulubionych dan
Ania67 24.09.2011 09:00
pyszności
romanrafal 13.04.2011 14:56
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat