Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po litewsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
woda 4 szklanki
sól 1 łyżeczka
śliwki suszone 15 dag
kiełbasa biała 20 dag
pieprz 1/3 łyżeczki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po litewsku

Fasolę namoczyć na noc, następnie ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem soli i odcedzić. Śliwki namoczyć, ugotować, przetrzeć i połączyć z ugotowaną fasolą. Kiełbasę zaparzyć przez 15 minut we wrzątku , po czym wyjąć, pokroić i dodać do fasoli ze śliwkami. Całość posypać mielonym pieprzem, skropić sokiem z cytryny do smaku, chwilę poddusić i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.10.2015 16:52
same pyszności podano..
foczka-ks 19.10.2015 22:44
smakowicie na talerzu Twoim
Kuchenka 19.10.2015 18:46
wow ekstra połączenie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak