Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Fasola po bretońsku"

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
włoszczyzna 15 dkg
łopatka bez kości 30 dkg
boczek wędzony 15 dkg
kiełbasa wiejska 15 dkg
cebula biała 1 sztuka
mąka pszenna 3 łyżki
śmietana 30% 3 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
kminek Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka

Porada

kiełbasę należy podsmażyć razem z boczkiem, a łopatkę na osobnej patelni.

Przepis i sposób przygotowania na: "Fasola po bretońsku"

Groch umyć, zalać wodą i pozostawić na ok 12h do namoczenia. Łopatkę, boczek i kiełbasę pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć. Namoczony groch zalać wodą, dodać włoszczyznę oraz pokrojoną łopatkę, boczek i kiełbasę. Dodać resztę składników. Przyprawić do smaku. Gotować aż groch będzie miękki. Pod koniec gotowania dodać śmietanę z mąką.
Życzę smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.02.2016 07:10
dawno nie jadłam, wspaniale smakuje
gregor# 15.02.2016 21:22
Przepyszne ;)
Edita 13.02.2016 10:53
wiadomo dobre
Ewelina1991 13.02.2016 09:01
uwielbiam tą zupke ;-)
Franciszek 13.02.2016 00:26
pyszna zupa
Janina 12.02.2016 22:23
Moja ulubiona;)
aguska23
aguska23 12.02.2016 21:01
wyglada pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak