Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

"Fasola po bretońsku"

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś
0,5 kg
włoszczyzna
15 dkg
łopatka bez kości
30 dkg
boczek wędzony
15 dkg
kiełbasa wiejska
15 dkg
cebula biała
1 sztuka
mąka pszenna
3 łyżki
śmietana 30%
3 łyżki
przecier pomidorowy
2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypta
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
szczypta
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
10 ziaren
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
5 sztuk
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
szczypta
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
kminek Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Porada

kiełbasę należy podsmażyć razem z boczkiem, a łopatkę na osobnej patelni.

Przepis i sposób przygotowania na: "Fasola po bretońsku"

Groch umyć, zalać wodą i pozostawić na ok 12h do namoczenia. Łopatkę, boczek i kiełbasę pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć. Namoczony groch zalać wodą, dodać włoszczyznę oraz pokrojoną łopatkę, boczek i kiełbasę. Dodać resztę składników. Przyprawić do smaku. Gotować aż groch będzie miękki. Pod koniec gotowania dodać śmietanę z mąką.
Życzę smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.02.2016 07:10
dawno nie jadłam, wspaniale smakuje
gregor# 15.02.2016 21:22
Przepyszne ;)
Edita 13.02.2016 10:53
wiadomo dobre
Ewelina1991 13.02.2016 09:01
uwielbiam tą zupke ;-)
Franciszek 13.02.2016 00:26
pyszna zupa
Janina 12.02.2016 22:23
Moja ulubiona;)
aguska23
aguska23 12.02.2016 21:01
wyglada pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak