Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasola Jaś
0,5 kg -
włoszczyzna
15 dkg -
łopatka bez kości
30 dkg -
boczek wędzony
15 dkg -
kiełbasa wiejska
15 dkg -
cebula biała
1 sztuka -
mąka pszenna
3 łyżki -
śmietana 30%
3 łyżki -
przecier pomidorowy
2 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypta -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
szczypta -
Ziele angielskie całe Prymat
10 ziaren -
Liść laurowy suszony Prymat
5 sztuk -
Papryka ostra mielona Prymat
szczypta -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka -
kminek Prymat
1 łyżka -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka
Sposób przygotowania
Życzę smacznego :)
kiełbasę należy podsmażyć razem z boczkiem, a łopatkę na osobnej patelni.![]()
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się