Fasola po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    0,5 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • kiełbasa śląska

    2 sztuki
  • przecier pomidorowy

    100 g
  • majeranek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasole moczymy całą noc. Nastepnie gotujemy do miękkości ok 2 h. Cebule i kielbase kroimy. Podsmazamy na patelni i dodajemy do miekkiej fasoli. Na koniec doprawiamy i wlewamy przecier pomidorowy. Jesli sos jest za rzadki zaprawiamy mąką.
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia22 01.06.2011 17:32
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat