Fasola po brazylijsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1 szklanka
  • woda

    4 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
  • tłuszcz

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    1 mała puszeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/3 łyżeczki
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • jajko

    4 szt
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Fasolę namoczyć na noc, następnie ugotować w tej samej wodzie z solą do smaku i odcedzić. Na tłuszczu podgrzać koncentrat z papryką, dodać ugotowaną fasolę, wbić jajka, posypać pieprzem i smażyć do ścięcia jajek. Potrawę rozłożyć na talerze i posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 17.10.2015 12:49
Wygląda pysznie
agaK. 17.10.2015 12:08
Fajne, dobrze mi znane bo lubię tego typu sosy:)
pajbek 17.10.2015 11:28
pyszne :-)
Ania84 16.10.2015 22:16
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat