Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasola Jaś
1 szklanka -
woda
4 szklanki -
sól
1 łyżeczka -
tłuszcz
2 łyżki -
koncentrat pomidorowy
1 mała puszeczka -
Papryka ostra mielona Prymat
1/3 łyżeczki -
pieprz
1/2 łyżeczki -
jajko
4 szt -
natka pietruszki
2 łyżki
Sposób przygotowania
Fasolę namoczyć na noc, następnie ugotować w tej samej wodzie z solą do smaku i odcedzić. Na tłuszczu podgrzać koncentrat z papryką, dodać ugotowaną fasolę, wbić jajka, posypać pieprzem i smażyć do ścięcia jajek. Potrawę rozłożyć na talerze i posypać natką pietruszki.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się