Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola jasiek w pomidorowym soku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomidorowy 1/2 litra
wędlina wędzona 30 dag
kiełbasa śląska 3 sztuki
cukier 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
ocet 10 % 1 łyżka
smalec 1 łyżka
fasola 1/2 kg
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: fasola jasiek w pomidorowym soku

- fasolę jasiek opłukać i zalać ją zimną wodą i zostawić najlepiej na całą noc
- w tej wodzie ją zagotować, można dolać wody jeśli zostało jej mało po moczeniu z nocy
- wsypać cukier i gotować fasolę z 40 minut na średnim ogniu bez przykrycia aby woda trochę wyparowała z gotowania
- kawałek ogonówki i śląską pokroić, na smalcu usmażyć na rumiano
- dodać do fasoli, wlać sok pomidorowy, wsypać paprykę ostrą, kucharek uniwersalny, majeranek, ocet i gotować z 10 minut
- fasola najlepiej smakuje odgrzana na drugi dzień
- SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 19.01.2014 18:48
mój mąż lubi :)
gosia561 13.12.2013 13:41
ciekawa taka fasolka
smerfna_chatka 13.12.2013 10:22
bardzo smaczne
pawel123 13.12.2013 10:07
bardzo fajne
dodi 13.12.2013 10:00
bardzo dobre
Janina 13.12.2013 07:47
Konkretne i zdrowe jedzonko;)
fotoviderek 13.12.2013 07:27
Uwielbiam dania z fasolą :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak