Fasola biała z cebulką, olejem lniany i tymiankiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Fasola biała z duszoną cebulką, tymiankiem i olejem lnianym.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • fasola biała

    300 gramów
  • sól

    0.5 łyżeczki
  • cebula

    2 sztuki
  • Tymianek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • olej lniany

    5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namaczamy na noc. Po tym czasie płuczemy i gotujemy w garnku z wodą ok. 40 minut z solą. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na patelni. Dokładamy ugotowaną fasolę, tymianek, olej lniany. Podgrzewamy ok. 2 minut. Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat