Farsz z kapusty słodkiej-do pierogów

Farsz z kapusty słodkiej-do pierogów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowka kapusty

    1 szt
  • sól

  • jajko

    5 szt
  • cebula

    2 szt
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Farsz z kapusty słodkiej-do pierogów

Główkę kapusty rozkroić i ugotować w osolonej wodzie na miękko,wyciąć głąby i wycisnąć.Posiekać drobno,dodać 5 jaj na twardo ugotowanych również drobno posiekanych.Posolić,zmieszać z masłem podsmażonym z drobno posiekaną cebulą,dobrze wymieszać.Wkładać farsz do ciasta jak na pierogi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat