Farsz z kapusty słodkiej-do pierogów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowka kapusty

    1 szt
  • sól

  • jajko

    5 szt
  • cebula

    2 szt
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Główkę kapusty rozkroić i ugotować w osolonej wodzie na miękko,wyciąć głąby i wycisnąć.Posiekać drobno,dodać 5 jaj na twardo ugotowanych również drobno posiekanych.Posolić,zmieszać z masłem podsmażonym z drobno posiekaną cebulą,dobrze wymieszać.Wkładać farsz do ciasta jak na pierogi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat