farsz jajeczny z ryżem

farsz jajeczny z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    40 g
  • jajko

    1 szt.
  • cebula

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania farsz jajeczny z ryżem

ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, jajko ugotować na twardo, ostudzić i posiekać. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Składniki połączyć, dodać przyprawy i wymieszać. Farsz można przysmażyć na tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Agnieszka/picola 06.04.2012 10:52
dobre
BozenA 03.02.2012 14:26
mmm
BozenA 03.02.2012 14:26
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat