farsz jajeczny z grzybami i kapustą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    150 g
  • jajko

    1 szt.
  • grzyby

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ugotować kapustę, ostudzić, odcisnąć i posiekać. Grzyby drobno pokroić i dusić na tłuszczu do odparowania wody. Jajo ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. Połączyć wszystkie składniki, dodać przyprawy i wymieszać. Pod koniec duszenia można dodać do grzybów cebulę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
motomaniak 25.06.2011 11:45
mniam
ilka_86 21.06.2011 21:14
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat