Farsz do krokietów / pierogów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • mięso wołowe gotowane

    25 dag
  • cebula

    1 duża
  • słonina

    20 dag
  • grzyby suszone

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną kroimy na drobno, zalewamy wodą, wrzucamy drobno pokrojone grzyby i gotujemy aż kapusta zmięknie.
Mięso wołowe rozdrabniamy.
Słoninę kroimy na drobno i topimy. Kiedy skwarki będą złotego koloru, wrzucamy pokrojoną cebulę i czekamy aż się zaszkli.
Następnie wszystko dokładnie mieszamy ( odlewając wcześniej wodę z kapusty).
Gotowe. Można nakładać do pierogów lub krokietów

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat