Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z sosem pomidorowym z mascaropne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron Farfale 200 gram
mięso mielone 200 gram
serek mascarpone 2 łyżki
bazylia do smaku
oregano do smaku
sól i pieprz do smaku
ząbki czosnku 2
ser żółty 200 gram
olej 2 łyżki
woda 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z sosem pomidorowym z mascaropne

Makaron ugotuj al dente . Na dużą patelnię wlej olej,rozgrzej. Wrzuć czosnek a po chwili mięso,smaż do zarumienienia się mięsa.Do mięsa dodaj pomidory wraz z zalewą oraz wodę. Duś pod przykryciem przez około 15 minut. Dodaj ser mascarpone, dokładnie wymieszaj. Dopraw solą,pieprzem,oregano i bazylią. Posyp żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak