Przepis i sposób przygotowania na: Fale dunaju z gruszkami
Kroki postępowania
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 35 minut ( do suchego patyczka). Po upieczeniu ciasto studzimy.
Ostudzony budyń miksujemy z margaryną.
jajko | 5 szt |
cukier | 1 szkl |
mąka | 2 szkl |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
olej | 3/4 szkl |
kakao | 2 łyżki |
mleko | 4 łyżki |
budyń waniliowy | 2 szt |
mleko | 500 ml |
margaryna | 3/4 kostki |
gruszki | 5 szt |
czekolada gorzka | 1/3 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: