Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fabada asturiana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola suszona 25 dg
woda 3 szklanki
bulion drobiowy 2 szklanki
cebula 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
szynka 15 dg
kiełbaski chorizo 15 dg
kaszanka morcilla 10 dg
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fabada asturiana

Przed gotowaniem fasolę namoczyć. Następnie zalać wodą i bulionem oraz gotować do zagotowania.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Czosnek rozmiażdżyć. Usmażyć wszystko na patelni na oliwie. Następnie dodać grubo pokrojone kiełbaski i szynkę i smażyć 3 minuty.
Szklankę napełnić do połowy ugotowaną fasolą, którą należy rozetrzeć łyżką na puree. Następnie puree z zawartością patelni wsypać z powrotem do garnka z fasolą. Zamieszać. Gotować jeszcze 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak