Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eton mess z truskawkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 150 g
śmietana 30% 200 ml
cukier puder 1 lyzka
bezy 9szt kakaowe domowe
truskawki 15 szt
likier truskawkowy 9 lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Eton mess z truskawkami

Krem: w wysokim naczyniu ubić lekko kremówkę, dodać cukier puder, mascarpone oraz 6 łyżek likieru, zmiksować, odstawić do lodówki.

Truskawki umyć, usunąć szypułki, osuszyć.

Do pucharków nakładać warstwy: 2 pokrojone truskawki, pokruszony bezik, łyżka kremu, 2 pokrojone truskawki, pokruszony bezik, reszta kremu. Wierzch polewamy łyżką likieru i dekorujemy truskawką przekrojoną na ćwiartki oraz całym bezikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 07.09.2014 20:52
Uwielbiam ten deser :)
Mniam 07.09.2014 12:46
Lubię takie deserki :)
ice cubes 07.09.2014 00:24
ciekawy jestem smaku :)
asiczekz 06.09.2014 22:04
mniammm pycha
Christopher 06.09.2014 18:02
Pyszny deserek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak