Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

endywia z awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grejpfrut 1 szt.
awokado 1 szt.
jogurt naturalny 2/3 szklanki
mleko 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
cukier
starta skórka z cytryny
endywia 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: endywia z awokado

Liście sałaty oddzielić od głąbka, umyć, porozdzierać i grubo posiekać. Wydrążyć miąższ grejpfruta, usuwając z poszczególnych kawałków białe błonki.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać i pokroić w plasterki. skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Sos: Wymieszać jogurt, mleko, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, doprawić cukrem do smaku. Polać sosem sałatkę tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak