endywia z awokado

endywia z awokado

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grejpfrut

    1 szt.
  • awokado

    1 szt.
  • jogurt naturalny

    2/3 szklanki
  • mleko

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • cukier

  • starta skórka z cytryny

  • endywia

    1 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania endywia z awokado

Liście sałaty oddzielić od głąbka, umyć, porozdzierać i grubo posiekać. Wydrążyć miąższ grejpfruta, usuwając z poszczególnych kawałków białe błonki.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać i pokroić w plasterki. skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Sos: Wymieszać jogurt, mleko, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, doprawić cukrem do smaku. Polać sosem sałatkę tuż przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat