endywia z awokado

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grejpfrut

    1 szt.
  • awokado

    1 szt.
  • jogurt naturalny

    2/3 szklanki
  • mleko

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • cukier

  • starta skórka z cytryny

  • endywia

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście sałaty oddzielić od głąbka, umyć, porozdzierać i grubo posiekać. Wydrążyć miąższ grejpfruta, usuwając z poszczególnych kawałków białe błonki.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać i pokroić w plasterki. skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Sos: Wymieszać jogurt, mleko, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, doprawić cukrem do smaku. Polać sosem sałatkę tuż przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat