Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
grejpfrut
1 szt. -
awokado
1 szt. -
jogurt naturalny
2/3 szklanki -
mleko
3 łyżki -
sok z cytryny
3 łyżki -
cukier
-
starta skórka z cytryny
-
endywia
1 szt.
Przepis i sposób przygotowania endywia z awokado
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać i pokroić w plasterki. skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Sos: Wymieszać jogurt, mleko, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, doprawić cukrem do smaku. Polać sosem sałatkę tuż przed podaniem.
Komentarze (0)