Elicodali ze szpinakiem i ślimakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Makaron elicodali

    250 gram
  • szpinak

    100 gram
  • ślimaki

    100 gram
  • śmietana 18-procentowa

    200 ml
  • sól

    do smaku
  • cebula biała

    20 gram
  • białe wino

    50 ml
  • oliwa

    10 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente.Cebule smażymy na oliwie dodajemy ślimaki i szpinak.Doprawiamy sola,pieprzem,czosnkiem dodajemy wino po odparowaniu podlewamy śmietana.Ugotowany makaron łączymy z sosem.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 01.12.2011 21:56
restauracyjna porcja- małe a piękne
ewelinapac 12.11.2011 12:06
ładne
szajba2 09.04.2011 16:28
okropne
Barbara55 13.02.2011 15:12
na pewno tego nie zjem
kielcok1 29.01.2011 15:10
na szpinak nawet spojrzeć nie mogę o ślimakach nawet nie wspomnę
Tika4444 26.11.2010 07:19
wow jak ładnie podane
Islanzadi 11.11.2010 02:00
Pycha :)
eli82 07.10.2010 14:22
mniam
iwona332 15.09.2010 22:15
super
iwona332 14.09.2010 15:24
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat