Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowy barszcz czerwony

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki suszone 100 g
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
ziemniak 4 duże
cytryny 1/2 szt
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowy barszcz czerwony

Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w mniejszą kostkę. Ponownie obmyć, zalać wodą, posolić i podgotować. Ok 10 minut od momentu gotowania się wody. Następnie w innym garnku gotujemy 2 litry wody , dodajemy kostkę rosołową oraz buraczki suszone. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa dodajemy do zupy. Podgotowane ziemniaki odcedzamy i również przekładamy do zupy. Całość gotujemy kolejne 10 minut , doprawiamy do smaku solą , pieprzem oraz sokiem z połowy cytryny. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 01.02.2013 14:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak