Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowe pierniczki z nadzieniem różanym i polewą czekoladową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 2 szklanki + maka do podsypywania
mąka pełnoziarnista pol szklanki
cukier brązowy pol szklanki
miód pszczeli 3 lyzki
jajko 2 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 lyzka
imbir szczypta
kakao 1 lyzka
Soda oczyszczona Prymat 1 lyzeczka
masło 10 dag

nadzienie

marmolada z róży pol sloika

polewa

czekolada mleczna 1 tabliczka
mleko 6 lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe pierniczki z nadzieniem różanym i polewą czekoladową

Masło rozpuszczamy i studzimy. Składniki na ciasto łączymy i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy ciasto na 3 mm, wycinamy pierniczki. Układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy przez 10 min w temperaturze 170 stopni.
Czekoladę łączymy z mlekiem i stawiamy na palnik. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści i połączy z mlekiem. Połowę pierniczków moczymy w polewie i układamy na kratce. Drugą połowę pierniczków smarujemy marmoladą różaną i przykrywamy pierniczkiem z polewą czekoladową. Pierniczki możemy ozdobić lukrem lub gotową posypką. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Smacznego:-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.02.2017 12:43
znakomite i bardzo ładne pierniczki :-)
Ewa Wojtaszko 09.02.2017 11:47
urocze,wyglądają smakowicie
pestka 09.02.2017 11:44
bardzo smaczne
Wafelek2601 09.02.2017 11:04
Bardzo dobre
Futka 09.02.2017 10:12
Śliczne pierniczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak