Ekspresowa tortilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    3 placki
  • pomidor

    2 szt
  • cebula biała

    1/2 szt
  • mix sałat

    1 garść
  • pieczarki marynowane

    100 g
  • masło

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • wędlina

    10 plastrów
  • ketchup

    3 łyżki
  • ser żółty

    3 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałaty opłukać i osuszyć. Pieczarki odsączyć z zalewy. Ja kupiłam pieczarki pokrojone, niesolone, w wodzie. W rondelku rozpuścić łyżeczkę masła, przełożyć pieczarki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i poddusić na małym ogniu. Plastry wędliny podsmażyć na patelni, można podpiec w piekarniku lub w mikrofalówce. Cebulę i pomidora umyć. Cebulę obrać z wierzchniej warstwy i pokroić w piórka. Pomidory pokroić plastry lub kostkę. Placki tortilli podgrzać w mikrofalówce, na nich ułożyć szynkę, odrobinę sałaty, posypać serem żółtym tartym, dodać pieczarki, pomidory, cebule i ponownie odrobinę sałaty. Z wierzchu polać odrobiną ketchupu- ale można go ominąć. Zwijać w rulon. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
leonowie 09.06.2013 10:54
obiadek w 25 minut:)
Henryka2 08.06.2013 18:31
Pysznie wygląda, jak zwykle pięknie podane.
idealme 08.06.2013 16:31
musi być pyszne!! :)
Marta1986 08.06.2013 16:19
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat