Ekspresowa surówka z rukoli i pieczarek

Ekspresowa surówka z rukoli i pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    15 dag
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula czerwona

    1 szt
  • rukola

    1 op
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ekspresowa surówka z rukoli i pieczarek

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie talarki.Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.Rukolę opłukujemy, osuszamy i dodajemy do pozostałych składników. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i polewamy pieczarki z sałatą i cebulą. Mieszamy. Odstawiamy na 15 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

marta19 14.04.2013 14:35
ciekawa Jeszcze takiej nie robiłam
Renataj 14.04.2013 13:55
Oczywiście można też podać ją od razu ale jak chwilę postoi to sałata, cebula i pieczarki "przejdą" smakiem oliwy z przyprawami.
SmacznaPyza 14.04.2013 13:49
ja bym nie odstawiała bo pieczarki surowe puszczą wodę pod wpływem sosu a zielenina zwiędnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat