Ekspresowa surówka z młodej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 mała główka
  • pomidor

    2 średni
  • ogórek

    1 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • oliwa

    3 łyżka
  • ocet winny

  • sól

  • cukier

    opcjonalnie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno szatkujemy, lekko solimy, odkładamy na 10 minut. Pomidora myjemy, wycinamy zdrewniałą część, kroimy w plasterki 1cm na 1 cm. Ogórka obieramy ze skórki, również kroimy w cienkie plasterki. Koperek płuczemy, drobno siekamy. Wszystkie warzywa dodajemy do kapusty. Wlewamy oliwę, doprawiamy do smaku octem winnym, solą i pieprzem, ewentualnie także cukrem. Dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 11.09.2012 23:18
ciekawie
smerfetka79 11.09.2012 22:52
Ciekawa propozycja:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat