Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Egzotyczny deserek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 300 ml
cherimoya 1 szt
phisalis 8 szt
kawa rozpuszczalna 1/4 łyżeczki
winogrona 25 dkg
fix do śmietany 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Egzotyczny deserek

Śmietanę ubijamy z usztywniaczem, dzielimy na pół i do jednej części dodajemy kawę rozpuszczalną, mieszamy. Z owocu chermoya usuwamy pestki, a miąższ dodajemy do śmietanki, taką masę przekładamy do szklaneczek. Winogrona myjemy kroimy na pół i wciskamy w masę przy ściance szklanki. Owoce phisalis kroimy na pół i układamy na wierzchu. Przykrywamy resztą śmietanki kawowej, ja przełożyłam do szprycy i udekorowałam. Polecam, bo smak rewelacyjny :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak