Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jaja
4 szt -
mąka tortowa
200 gr -
cukier
200 gr -
olej roślinny
50 ml -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
kakao
-
śmietana 30%
500 ml -
polewa czekoladowa
-
fix do śmietany
2 szt -
ananas z puszki
1 szt
Przepis i sposób przygotowania efekt łaałł ze zwykłego biszkoptu
Ubijamy śmietanę z dodatkiem fixu i cukru(według uznania). Biszkopt(wystudzony) dzielimy na dwa placki, ponczujemy zalewą z ananasa zmieszaną z sokiem z cytryny. Na jeden placek układamy połowę bitej śmietany i ananasy,przykrywamy drugim plackiem,lekko dociskając. Na wierzch wykładamy pozostałą część śmietany,dekorujemy ananasem i polewą czekoladową.Schładzamy przed podaniem w lodówce.
Komentarze (6)