Dzwonki miruny panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    10 dkg
  • jajko

    2 szt
  • bułka tarta pikantna

  • cytryna

  • sól, pieprz

  • dzwonki miruny

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzwonki ryby skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć,
obtoczyć w mące, zamoczyć w skłóconych jajkach, panierować w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć rybę ze wszystkich stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 12.10.2011 23:20
Uwielbiam rybkę.
iknkirke 23.03.2011 19:09
fajne
Iwusia 14.03.2011 22:08
pieknie wyglądają :)
plocia 04.02.2011 22:59
pierwszy raz słyszę o tych dzwonkach
marzencia2007 04.02.2011 16:48
fajna potrawa ;)
Wojtek8 02.02.2011 22:09
super
Tika4444 03.12.2010 10:38
fajne
Allice 11.11.2010 09:09
pycha!
Ewelina45 15.10.2010 09:21
mniam :)
noculos 08.08.2010 19:41
tej ryby, tak przyrzadzonej jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat