dzisiejszy obiad

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dufinki

    DO OBIADU
  • kapusta pekińska

    40 dag
  • papryka konserwowa

    1 słoik
  • ogórek kiszony

    6 sztuk
  • sos vinegret

    1 sztuka
  • oliwki

    8 sztuk
  • ser żóły

    do martadeli
  • kiełbasa wiejska

    do martadeli
  • jajko

    do obtoczenia
  • olej

    do smażenia
  • mortadela

    90 dag
  • musztarda

    2 łyżki
  • smietana 18%

    300 ml
  • czosnek

    7 ząbków
  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - dzisiejszy obiad foto
opłukaną kapustę pekińską siekamy
Krok 2 - dzisiejszy obiad foto
podobnie ogórka i paprykę w kostkę, dodajemy do kapusty. Zalewamy sosem vinegret : http://www.doradcasmaku.pl/przepis/260303/sos-vinegret.html - adres do przepisu
Krok 3 - dzisiejszy obiad foto
mortadelę kroimy nagrubsze kawałki , najlepsza jest jak najszersza mortadela. Robimy w połowie niej dziurkę na całej długości tylko pozostawiamy jej brzegi, nadziewamy w środku kiełbasą wiejską, serem żółtym (po plasterku do kotleta) oraz posiekanymi oliwkami.
Krok 4 - dzisiejszy obiad foto
z majonezu, musztardy, śmietany i wyciśnietych ząbków czosnku robimy sos. Następnie mortadelę obtaczamy w rozbełtanym jajku z przyprawami (sól, pieprz, papryka słodka, kucharek, majeranek). Smażymy na patelni z dwóch stron. Wykładamy porcję dufinek, mortadeli i surówkę, Polewamy sosem.

Tutaj przepis na domowe dufinki : http://www.doradcasmaku.pl/przepis/264307/ziemniaczki-inaczej.html

Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 08.04.2013 21:35
dla mnie bomba
mic 09.01.2013 21:16
wygląda pięknie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat