Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dzisiejsze babeczki na szybko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dżem truskawkowy 1 słoiczek
margaryna do foremek
rodzynki do smaku
babeczki 1 ciasto

Przepis i sposób przygotowania na: dzisiejsze babeczki na szybko

Kroki postępowania

1
125 gram margaryna,
1/2 szklanki cukier puder,
2 szklanki mąka pszenna,
2 sztuki jajko kurze,
1,5 opakowania cukier waniliowy,
kilka kropel aromatu aromat waniliowy,
2 łyżeczki proszek do pieczenia
mąkę przesiewamy na stolnicę, wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, posiekaną margarynę, proszek do pieczenia, jak i cukier waniliowy i kilka kropel cukru waniliowego, wszystko ze sobą zagniatamy, takie ciasto wstawiamy do lodówki na ok 30 minut.po ok 30 minutach wyjmujemy ciasto, robimy kulki i wykładamy do foremek wysmarowanych np. margaryną, olejem. Rozporowadzamy ciasto po całej foremce.
Krok 1 - dzisiejsze babeczki na szybko foto
2
następnie rozgrzewamy piekarnik i pieczemy babeczki w temp ok 190 stopni. Gdy babeczki będa gotowe wyjmujemy je, odwracamy i w ten sposób babeczki oddzielają się od foremki.
Krok 2 - dzisiejsze babeczki na szybko foto
3
babeczki wypełniamy dżemem jabłkowym, czy przesmażonymi jabłkami i posypujemy rodzynkami
Krok 3 - dzisiejsze babeczki na szybko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 07.08.2013 07:30
przepyszne babeczki:-)
dianix 04.05.2013 20:02
bardzo lubie
Agnieszka91 19.01.2013 18:07
szybkie i pyszne
gosia56 19.01.2013 17:16
szybkie ale napewno pyszne
Poison1988 19.01.2013 16:20
na szybko a jak pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak