Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DZIKIE GOŁĄBKI

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała 1 kg
mięso mielone 80 dkg
cebula 3 szt
jajko 4 szt
sól i pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
kasza manna 1 szklanka

SOS

woda 1 szkl
śmietana 1 szkl
przecier pomidorowy 210 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: DZIKIE GOŁĄBKI

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, posolić, odstawić na godzinę, aż zmięknie. Po tym czasie odcisnąć.
Krok 1 - DZIKIE GOŁĄBKI foto
2
Mięso wymieszać z jajkami, kaszą manną, pokrojoną w drobną kostkę cebulą, odciśnietą kapustą i przyprawami. Wymieszać na jednolitą masę.
Krok 2 - DZIKIE GOŁĄBKI foto
3
Z masy formować nie wielkie kotlety. Obsmażać lekko na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 3 - DZIKIE GOŁĄBKI foto
4
SOS: składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku i zagotować.
Krok 4 - DZIKIE GOŁĄBKI foto
5
W garnku lub rondlu układać pionowo kotleciki. Zalać sosem i dusić jeszcze pod przykryciem ok. 1 godz.
Krok 5 - DZIKIE GOŁĄBKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak