Dziki ryż z mozzarellą i fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż dziki

    1 woreczek
  • fasolka szparagowa

    1 garść
  • ser mozzarella

    1 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    1 łyzka
  • ketchup

    1 łyżka
  • sól

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagowa obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu studzimy i kroimy na 3 części. Ryż dziki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i łączymy z pokrojoną fasolka . Dodajemy pokrojona mozzarellę i posiekany koperek mieszamy . doprawiamy sola i pieprzem . Robimy sos. Mieszamy majonez z jogurtem i ketchupem. Takim sosem polewamy sałatkę

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiaw 01.09.2012 18:58
pycha
iwa643 05.07.2012 08:41
polecam na kolacje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat