Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidło z pieczonego okonia z jogurtem i świeżo tartym chrzanem

5.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Świetna alternatywa nie tylko dla past kanapkowych, ale i samych kanapek w tradycyjnym wydaniu.

Składniki:

Składniki

okoń 2 filety
jogurt naturalny 2 łyżki
korzeń chrzanu 1 sztuka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta
koperek 1 pęczek
pieczywo 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidło z pieczonego okonia z jogurtem i świeżo tartym chrzanem

Filety z okonia doprawiamy pieprzem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180˚C na około 10 minut. Po wyjęciu studzimy je i rozdzielamy mięso w palcach. Mięso ryby mieszamy z jogurtem i świeżo posiekanym koperkiem. Smarujemy chrupkie pieczywo i ścieramy na górę odrobinę obranego korzenia chrzanu.

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 31.05.2018 08:19
Takie smarowidło musi być smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak