Smarowidło z pieczonego okonia z jogurtem i świeżo tartym chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Świetna alternatywa nie tylko dla past kanapkowych, ale i samych kanapek w tradycyjnym wydaniu.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • okoń

    2 filety
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • korzeń chrzanu

    1 sztuka
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 szczypta
  • koperek

    1 pęczek
  • pieczywo

    2 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z okonia doprawiamy pieprzem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180˚C na około 10 minut. Po wyjęciu studzimy je i rozdzielamy mięso w palcach. Mięso ryby mieszamy z jogurtem i świeżo posiekanym koperkiem. Smarujemy chrupkie pieczywo i ścieramy na górę odrobinę obranego korzenia chrzanu.

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 31.05.2018 08:19
Takie smarowidło musi być smaczne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat