Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
okoń
2 filety -
jogurt naturalny
2 łyżki -
korzeń chrzanu
1 sztuka -
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
1 szczypta -
koperek
1 pęczek -
pieczywo
2 kromki
Sposób przygotowania
Filety z okonia doprawiamy pieprzem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180˚C na około 10 minut. Po wyjęciu studzimy je i rozdzielamy mięso w palcach. Mięso ryby mieszamy z jogurtem i świeżo posiekanym koperkiem. Smarujemy chrupkie pieczywo i ścieramy na górę odrobinę obranego korzenia chrzanu.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się