Dzień Dobry TVN: Grillowane papryki z tartym serem feta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 szt.
  • papryka żółta

    1 szt.
  • papryka zielona

    1 szt.
  • ser feta

    100 g
  • sos sałatkowy paprykowo-ziołowy

    1 opakowanie
  • pestki słonecznika

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone papryki pokroić na duże kawałki, grillować po 5 minut z każdej strony i ułożyć na półmisku.
Sos sałatkowy węgierski przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i skropić nim papryki. Przed podaniem posypać pestkami słonecznika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 12.05.2017 14:01
moje smaki,przepadam za grilowaną papryką :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat