dżem z zielonych pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory zielone

    1 kg
  • cukier

    0,5 kg
  • cytryny

    3 sztuki
  • imbir świeży

    2 cm
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pomidory opłukać pokroić na kawałki i zmiksować cytrynę opłukać zetrzeć na tarce skórkę i wycisnąć sok pomidory wymieszać ze skórką sokiem cukrem i startym imbirem zagotować na mocnym ogniu mieszając po zagotowaniu zmniejszyć ogień gotować 1,5godzinymieszając pilnować aby się nie przypaliło rozlać do słoików zakęcić odstawić do góry dnem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 21.11.2011 07:57
super
iwona332 05.08.2011 11:13
super
Anna141 26.03.2011 16:48
Rewelacja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat