Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z malin

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 3 kg
cukier 1,5 kg
cukier żelujący 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z malin

Kroki postępowania

1
Maliny przebieramy tak żeby nie było w nich żadnych zbędnych szypułek lub liści. Ja malin nie płuczę gdyż one się rozpadają.
Krok 1 - Dżem z malin foto
2
Maliny wkładamy do garnka. Po 10 minutach dodajemy cukier żelujący i zagotowujemy. Następnie dodajemy 1,5kg cukru, dokładnie mieszamy i zagotowujemy przez około 10 minut.
Krok 2 - Dżem z malin foto
3
Następnie wyłączamy ogień i mieszając pozbywamy się piany.
Krok 3 - Dżem z malin foto
4
Gotową, gorącą mieszankę wlewamy do słoików, dokłAdnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Pozostawiamy na dobę. Idealnie taki dżem smakuje ze świeżą bułeczką i ciepłym mlekiem. Smacznego!
Krok 4 - Dżem z malin foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.12.2012 20:46
na pewno są smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak