Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jeżyn

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 4 szkl
cukier 1,5-2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jeżyn

Kroki postępowania

1
Jeżyny zasypujemy cukrem i odstawiamy na ok 3 godz. ( puszczą sok)
Krok 1 - Dżem z jeżyn foto
2
Następnie gotujemy na wolnym ogniu, często mieszając.
Krok 2 - Dżem z jeżyn foto
3
Kiedy nam już zgęstnieję dżem, przekładamy do słoików.
Krok 3 - Dżem z jeżyn foto
4
Pasteryzujemy ok 15 minut.

Smacznego!!!
Krok 4 - Dżem z jeżyn foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.09.2014 14:40
dobry przepis, bo zaczęły się jeżyny
monikalangier 07.09.2014 13:23
super pomysł na zimowe przetwory
Mniam 07.09.2014 12:35
Mój już w słoiczkach :) ja się sprężyłam i przetarłam przez sito :)
jasiek 07.09.2014 10:46
doskonały do bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak