Dżem z jabłek i pigwy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 kg
  • pigwa

    1 kg
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka i pigwę obrać i drobno pokroić ,podlać 1 szklanką wody i gotować często mieszając do rozpadnięcia się owoców (ja dodatkowo używam blendera ,aby konsystencja była gładka)dodać około 1/2 kg cukru i jeszcze smażyć c cukrem na malutkim gazie .bardzo często mieszając,aż całość zgęstnieje i zmieni kolor.
Gorące przełożyć do słoiczków i odstawić do ostudzenia .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 10.05.2012 14:19
Już nie mogę się doczekać, kiedy będzie pigwa w tym roku.
Mariusz10 11.10.2011 22:50
super
owocówka 05.10.2011 09:13
mniam
Monika111 05.10.2011 08:10
fajny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat