Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jabłek i landrynek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier w zależności od jabłek
landrynki 200 g
jabłka 1.5 obrane

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jabłek i landrynek

Kroki postępowania

1
Od kilku lat robię przepyszny dżem z jabłek i landrynek. Dżem jest wspaniały do naleśników, racuchów drożdżowych i ciast. Moje dzieci wyjadają łyżeczką.
Krok 1 - Dżem z jabłek i landrynek foto
2
Jabłka pokroić na drobne części, dodać kilka łyżek wody, dodać landrynki cały czas smażyć co jakiś czas mieszają gdy landrynki się rozpuszczą dodać cukier do smaku, smażyć jeszcze oko. 10 minut, gorące wkładać do słoików, pasteryzować ok.20 minut.
Krok 2 - Dżem z jabłek i landrynek foto
3
Dżem jest super dodatkiem do naleśników, drożdżowych racuchów, a nawet na bułki.
Krok 3 - Dżem z jabłek i landrynek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.10.2013 11:24
aż chce się spróbować :)
Ada-Gaba 05.10.2013 20:28
bardzo fajny przepis, dla mnie to coś nowego
Bernadeta1 21.08.2013 22:09
taki domowy bardzo smaczny
Janina 21.08.2013 09:54
Takiego nie robiłam;)
pestka 21.08.2013 07:14
oryginalny przepis
Wojt@s
Wojt@s 21.08.2013 00:07
muszę spróbować
gosia1988 18.08.2013 17:02
takiego dżemu jeszcze nie jadłam
Habibi 17.08.2013 10:38
ale czy to jest przepis krok po kroku?
Kasia35 17.08.2013 09:26
o, z landrynek jeszcze nie robiłam
iwi 17.08.2013 09:06
pyszny dżemik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak