Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 kg
cukier do smaku
cynamon trochę

Przepis i sposób przygotowania na: dżem z jabłek

Kroki postępowania

1
jabłka umyj,osusz,obierz,usuń gniazda nasienne i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - dżem z jabłek foto
2
smaż do miękkości z dodatkiem cukru (do smaku) mieszając.
Krok 2 - dżem z jabłek foto
3
przełóż jabłka do wyparzonych słoików i pasteryzuj przez 30 minut.
Krok 3 - dżem z jabłek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 28.07.2012 23:00
smakowity
Hanna5 28.07.2012 14:24
mój syn ubóstwia dżem jabłkowy
Amellia 28.07.2012 12:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak