Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cukier ok.1/2-1 kg
woda ok.1 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jabłek

Jabłka obieramy. Kroimy tak by wyjąć pestki. a następnie ścieramy je na tartce z grubymi oczkami. Następnie starte jabłka wsypujemy do garnka i dolewamy ok. szklankę wody aby jabłka się nie przypaliły.Gotujemy ok. 10 minut i dodajemy cukier cały czas mieszając aż cukier się rozpuści. Gorący dzem przekladamy do słoików, i pasteryzujemy ok. 15-20 minut. Taki dżem można póżniej wykorzystać do szarlotki. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 07.10.2012 15:57
mniam taki dżemik
wojtek5 18.03.2012 20:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak