Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z dyni i jabłek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 3 kg
jabłka 4 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z dyni i jabłek

Oczyszczoną dynię kroimy na niewielkie kawałki i dusimy do całkowitego rozpadnięcia się. Następnie dodajemy kawałki jabłek. Całość smażymy około 1 godzinę, mieszamy by się nic nie przypaliło. Na koniec dodajemy cukier, mieszamy. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy, odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 09.12.2013 21:41
dla mnie dobre zapasy na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak