Dżem z dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    3 kg
  • Kwas cytrynowy Prymat

  • galaretka pomarańczowa

    2
  • aromat cytrynowy

  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dżem z dyni foto
Dynie obrać ze skórki, pokroić na nieduże kawałki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Dżem z dyni foto
Przełożyć do garnka i gotować do momentu aż dynia się rozpadnie. Następnie dodajemy kwasek cytrynowy, galaretki i cukier. Wszystko gotujemy jeszcze chwilkę w celu połączenia składników.
Krok 3 - Dżem z dyni foto
Dżem przekładamy do słoiczków i odwracamy. Po wystygnięciu pasteryzujemy jakieś 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180C. Smacznego:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 22.11.2013 11:09
na pewno smaczny
stokrotka 06.10.2013 21:27
czas aby wypróbować ten przepis
patryska76 06.10.2013 16:29
Nie jadłam takiego, ale z pewnością jest pyszny ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat