Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czerwonych borówek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówki czerwone 1 kg
cukier 0, 5 kg
woda 0, 75 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czerwonych borówek

Borówki przebrać umyć i osączyć. Przygotować syrop z wody i cukru. Do wrzącego syropu wrzucić borówki i powoli ogrzewać, doprowadzając do wrzenia. Gotować do momentu, gdy będą szkliste i zaczną opadać na dno, a syrop będzie krzepł. Gorące wkładać do słoików. Dobrze zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak