Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czereśni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
sok z czerwonej porzeczki 1 szklanka
cukier 60 dg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czereśni

Czereśnie umyć i wydrelować. Sok z porzeczki zagotować z cukrem; powstanie z tego syrop, który należy zszumować. Do zszumowanego syropu dodać czereśnie. Gotować kilka minut. Następnie odstawić na 2 - 3 godziny. Ponownie gotować, aż dżem będzie gęsty. Gorący nakładać do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak