Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z cukinii

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 1/2 kg
galaretka pomarańczowa 2 opakowania
cukier 3/4 kg
cynamon Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 sztuka
skórka z pomarańczy 4 łyżki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczka
Goździki całe Prymat 5 zmiażdżone

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z cukinii

Kroki postępowania

1
Cukinie obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zasypujemy na noc cukrem.
Krok 1 - Dżem z cukinii foto
2
Na drugi dzień gotujemy około 40 minut. Dodajemy galaretki, przyprawy, pomarańczową skórkę, sok wyciśnięty z cytryny.
Krok 2 - Dżem z cukinii foto
3
Gotujemy jeszcze około 20 minut.
Krok 3 - Dżem z cukinii foto
4
Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy.
Krok 4 - Dżem z cukinii foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak