Dżem z brzoskwini

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinia

    1 kg
  • cukier

    1/2 kg
  • żelfix

    2 paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce myję i obieram ze skórki. Wrzucam je do garnka i dodaję cukier. Gotuję brzoskwinie na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Pod koniec dodaję żelfix i dobrze mieszam. Tak przygotowany gorący jeszcze dżem nakładam do słoików i odwracam je do góry dnem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 28.08.2012 19:51
pycha
octo 20.08.2012 15:49
slodko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat